Nationellt världsarvsmöte i Visby 23-25 maj 2018

Eventdetaljer

Nationellt världsarvsmöte i Visby  23-25 maj 2018

Tidpunkt: 23 Maj 2018 till 25 Maj 2018
Plats: Visby
Webbsida eller karta https://www.gotland.se/varlds…
Eventtyp: möte
Senaste aktivitet: 20 Mar

Exportera till Outlook eller iCal (.ics)

Eventbeskrivning

Världsarvet Hansestaden Visby står värd för den årliga nät­verksträffen för Världsarv i Sverige i samband med Europaåret för kulturarv 2018.

Med hållbarhet som ledstjärna lyfts flera aktuella världsarvsfrågor med möjlighet till fördjupning genom valbara workshops inom följande områden: energi­planering och klimatanpassning, riskhantering och katastrof­beredskap, hållbar turism, kopplingen mellan kultur och natur samt bevarandeledd utveckling.

Världsarv är unika platser och potentiell plattform för hållbar utveckling. Genom att ta fram strategiska planer för världsarven – management plans – som omfattar både vision och handling, möts lokala perspektiv med internationella, samt en lång rad aktörer, från boende och näringsliv till myndigheter och intresse­ organisationer. Hur tar vi bäst hand om världsarven långsiktigt genom delaktighet?

Mötet vänder sig till dig som arbetar med, forskar eller fattar beslut om världsarv men även andra kultur- och naturarvsplatser.

Världsarvsmötet i Visby arrangeras av Region Gotland i samarbete med Världsarv i Sverige, Riksantikvarieämbetet, Länsstyrelsen i Gotlands län, Gotlands Museum och Uppsala universitet Campus Gotland.

I samverkan med Icomos Sverige, Svenska Unescorådet, Tillväxtverket och Naturvårdsverket och sponsrat av Destination Gotland.

Mer information och länk till anmälan finns här: https://www.gotland.se/varldsarvsmote2018 ;

Kommentarplank

Kommentera

Erbjudande till Nationellt världsarvsmöte i Visby 23-25 maj 2018 att lägga till kommentarer!

Gå med i Kulturvårdsforum

Deltar (1)

© 2018   Created by Riksantikvarieämbetet.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor