Göteborgs stad söker en museichef

Arbetsplatsbeskrivning

Med en internationellt uppmärksammad samling, ett gediget utställningsprogram, fördjupande forskning och ett brett utbud av pedagogiska aktiviteter är Göteborgs konstmuseum ett av norra Europas främsta museer för bildkonst. Göteborgs konstmuseum har en samling av internationell klass som omfattar konst från 1400-tal till nutid, företrädesvis från Europa och USA men med en tyngdpunkt i nordisk konst. Samlingen av nordisk konst kring sekelskiftet 1900 är exceptionell i sitt slag. Vill du leda arbetet med att utveckla Göteborgs konstmuseum till en dynamisk, tillgänglig och närvarade aktör i alla sina verksamheter?

Med utgångspunkt i en vidgad förståelse av vad ett konstmuseum kan vara, både visar och förvärvar Göteborgs konstmuseum en bredd av visuella uttryck. I såväl utställningar som nyförvärv finns ett starkt fokus på nordisk samtidskonst där verkets egenart står i fokus. Göteborgs konstmuseum är en kulturell och social mötesplats för utbyte av kunskap och upplevelser och en del av museisektorn inom Göteborg stads kulturförvaltning. Nu söker vi dig som vill leda det fortsatta utvecklingsarbetet för en ännu mer angelägen kulturinstitution. Vi söker dig som delar och värdesätter Göteborgs konstmuseums mission - att förändra det sätt vi ser på och upplever konst genom att lyfta fram verk och konstnärer ur andra perspektiv än de förväntade för att vidga den konsthistoriska berättelsen.

Se mer:

http://www.offentligajobb.se/jobad/museichef-till-g%c3%b6teborgs-konstmuseum_g%c3%b6teborg-v%c3%a4stra-g%c3%b6talands-l%c3%a4n-sverige_5abd6532-1c2a-4648-81cb-85f2fa1163ed

Visningar: 25

Gör ett inlägg på det här

© 2018   Created by Riksantikvarieämbetet.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor