Västerås stift är ett av svenska kyrkans tretton stift. Stiftet omfattar 41 församlingar och pastorat med över 200 kyrkobyggnader, kapell och bönhus samt ca 2000 andra byggnader som hör till Svenska kyrkan, i Dalarna, Örebro och Västmanlands län. Svenska kyrkan är nu i ett skede där byggnader har stort fokus, vid sidan om den grundläggande verksamheten. Verksamheten på stiftskansliet speglar alla de arbetsområden som ryms inom församlingslivet i vår kyrka.

Byggnaderna ägs av församlingar och pastorat inom Västerås stift, och stiftkansliets uppgift är att stödja deras arbete och förvaltning. Som stiftsantikvarie kommer du att handlägga kyrkoantikvarisk ersättning och kyrkounderhållsbidrag. Du ger kvalificerad rådgivning till församlingarna i frågor som rör kyrkobyggnader, inventarier och det kyrkliga kulturarvet.

Vi söker dig som har förmåga att snabbt sätta dig in i nya uppgifter. Du är strukturerad och van med administrativt arbete. Du visar engagemang för verksamhetens utveckling och är intresserad av varierade arbetsuppgifter som innehåller både avancerade, framåtsyftande och mer rutinartade delar. Du kan arbeta självständigt och flexibelt. Du är öppen, serviceinriktad, har god samarbetsförmåga och lätt att skapa goda relationer. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, och det är nödvändigt att du har en god förmåga att arbeta med olika IT-system

Vi vill att du har högskoleutbildning som bebyggelse- eller byggnadsantikvarie eller annan relevant utbildning som bedöms likvärdig. Du har några års yrkeserfarenhet inom området och du har erfarenhet av handläggning, arbete med kulturbyggnader och av att driva projekt.

Du kommer att arbeta i nära samverkan med ytterligare en stiftsantikvarie, två ingenjörer samt andra medarbetare på stiftskansliet. Vi ser också gärna att du har kännedom om Svenska kyrkans uppdrag och organisation samt delar dess värderingsgrund.

Tjänsten är på heltid och kontoret finns i Västerås, resor inom hela stiftet ingår. Körkort är ett krav.

Kontaktpersoner

Anna Güthlein, stiftsantikvarie
e-post till Anna
070-387 29 10, 021-17 85 75

Britas Lennart Eriksson, stiftsdirektor
e-post till Britas Lennart
070-630 73 44, 021-17 85 32

Sista ansökningsdag

2 februari 2018

Ansökan skickas till e-post

vasterasstift.ansokan@svenskakyrkan.se

via post

Västerås stift, Box 7, 721 03 Västerås


Visningar: 21

Gör ett inlägg på det här

© 2018   Created by Riksantikvarieämbetet.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor