Handledning

Vad ska man göra, var och hur? Här kommer en kort beskrivning till dig som är ovan forumbesökare:

Foruminlägg

Här kan man ställa frågor eller skapa en diskussion inom de kategorier/ämnesområden som är förvalda. Saknar du en kategori så kontakta kulturvardsforum@raa.se.  Vi tänker oss att förstasidans forum och blogg är de funktioner som används mest frekvent då det finns många som kan vara intresserade av att följa diskussioner och inlägg från många ämnesområden.

För att skapa en diskussion: Gå in på Forum och välj inom vilken kategori du vill lägga in din diskussion. Tryck på +lägg till och följ anvisningar på sidan.

 

Bloggposter

En blogg kännetecknas av att den har inlägg som publiceras kronologiskt, de senaste först. Du kan söka efter inlägg i arkivet. På en blogg kan läsarna oftast kommentera inläggen och skapa en diskussion. Ämnet på bloggen skapar du själv! Men håll dig gärna inom området kulturvård!

För att lägga till en ny blogg gör så här: Gå in på Bloggar och tryck på + lägg till. Följ anvisningarna på sidan.

 

Grupper

En grupp representerar en samling medlemmar som har ett specifikt intresseområde inom kulturvård. Gruppen bör användas till att diskutera specifika frågor som man inte vill belasta hela forumet med. Man kan där hålla ett medlemsregister och även skicka riktade utskick till medlemmarna. Att skapa en grupp är fritt och för att följa en grupp måste man anmäla sig till denna. Vill man kan man skapa en grupp som är dold för andra.

Diskussionsplank

Här kan man diskutera och ställa frågor inom gruppen. Här är man bara synlig för gruppens medlemmar.

Kommentarplank

kommentarplanket är som en blogg inom gruppen.

Kalendarium

I kalendariet kan du lägga upp ett seminarium, möte eller kurs.  

Vill du lägga till ett event så tryck på knappen +lägg till. Då hamnar du på sidan (steg 1) där du skapar ett event. Här skriver man namn, beskrivning tidpunkt och plats. När man är klar avslutar man med Lägg till händelse. Då kommer du till steg 2 där man blir ombedd att skcka inbjudan till vänner, grupper osv. Om man vill kan man göra det, men annars är det bara att hoppa över.

Att gå ur nätverket

Det är bara du själv som kan ta bort din profil från nätverket. Gå in på Min sida; inställningar och sedan lämna kulturvårdsforum. Tack för denna tid!

© 2018   Created by Riksantikvarieämbetet.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor