Gabriella Ericson
 • Riksantikvarieämbetet
 • Sverige
Dela

Gabriella Ericsons vänner

 • Morgan Nilsson
 • Sofie Olsson Dahl
 • Hugo Larsson
 • Pål Anders Stensson
 • Alissa Anderson
 • Liisa Valkeapää
 • Christian Stadius
 • Lotta Lindley
 • Gunilla Hallset
 • Karin Wretstrand
 • Kathrin Hinrichs Degerblad
 • Erika Hedhammar
 • Ingela Chef Holmberg
 • Riksantikvarieämbetet

Gabriella Ericsons grupper

Gabriella Ericsons diskussioner

Worskhop i packning och hantering av museiföremål

I december arrangerar Riksantikvarieämbetet en endags-workshop i konsten att packa och hantera olika typer av museiföremål. Kursen är grundläggande och vänder sig till alla på museet som packar och…Fortsätt

Started Nov 27, 2017

Ny forskningsutlysning Digital Heritage

Det finns nya pengar att söka för forskare i Sverige som vill delta i forskningskonsortier med andra länder i Europa. Nu öppnar den internationella forskningsutlysningen JPICH Digital Heritage, som…Fortsätt

Started Apr 27, 2017

Lediga tjänster på Riksantikvarieämbetet

Många spännande lediga tjänster på Riksantikvarieämbetet. Än finns det tid kvar att söka. Läs mer här: http://www.raa.se/aktuellt/lediga-jobb/Fortsätt

Started Apr 19, 2017

Call for proposals - IIC 2018 Turin Congress

IIC 2018 Turin Congress, 10-14 September 2018 - Preventive Conservation: The State of the Art- Call for proposals (papers and posters). "We now invite paper and poster proposals that address the…Fortsätt

Started Mar 3, 2017

 

Gabriella Ericsons sida

Senaste aktivitet

Gabriella Ericson kommenterade Gabriella Ericson\s grupp Samlingsforum
"Save the date! Samlingsforum 2018 kommer att hållas 22–23 november i Visby på temat standarder och best practice. Mer information om det kommer.   Tills dess kan den som vill läsa om förra årets Samlingsforum i…"
6 Apr
Carola Häggström kommenterade Gabriella Ericson\s grupp Gifter i samlingar
"En kurs om hantering av asbest i geologiska samlingar.   Following on from the NatSCA/GCG Hazards in Geological Collections courses in 2014 and 2017, the Oxford University Museum of Natural History is offering two additional asbestos training…"
29 Mar
Carola Häggström kommenterade Gabriella Ericson\s grupp Gifter i samlingar
"Lyssna på denna brittiska podcast, denna om gifter i samlingar. De tar upp alla möjliga ämnen såväl om konservering som samlingsförvaltning, superbra! Här är exempelvis ett avsnitt om risker i…"
15 Mar
Gabriella Ericson kommenterade Gabriella Ericson\s grupp Samlingsforum
"IPI (Image Permanence Institute) har gett ut en vägledning om engergibesparande strategier för klimatsystem i magasin. Kan laddas ned här."
7 Mar
Gabriella Ericson kommenterade Gabriella Ericson\s grupp Ljus
"Filmer från Museum lighting Symposium & Workshops Nu finns filmade presentationer och workshoppar från konferensen 1st International Museum Lighting Symposium & Workshops från september 2017, tillgängliga…"
31 Jan
Carola Häggström kommenterade Gabriella Ericson\s grupp Gifter i samlingar
"Här är länken till e-kursen om ohälsosamma ämnen i samlingar: https://www.raa.se/2017/12/ga-en-e-kurs-om-ohalsosamma-amnen-i-samlingar/"
25 Jan
Carola Häggström kommenterade Gabriella Ericson\s grupp Gifter i samlingar
"Vill bara påminna om att vi kör ett webbinarium om ohälsosamma ämnen i samlingar torsdag 8 februari kl 10-11. Alla som gått e-kursen om ohälsosamma ämnen i samlingar, se länken i inlägget…"
25 Jan
Gabriella Ericson kommenterade Gabriella Ericson\s grupp Samlingsforum
"Se föreläsningarna från Samlingsforum 2017 Nu ligger de filmade föreläsningarna uppe tillsammans med artiklar samt i många fall även powerpoint-presentationer på Riksantikvarieämbetets webbplats:…"
Dec 20, 2017
Gabriella Ericson har lagt upp en diskussion

Worskhop i packning och hantering av museiföremål

I december arrangerar Riksantikvarieämbetet en endags-workshop i konsten att packa och hantera olika typer av museiföremål. Kursen är grundläggande och vänder sig till alla på museet som packar och hanterar föremål, och innehåller såväl teori som gott om tid att praktiskt prova på olika packningslösningar. Innehållet utgår ifrån standarden ”Bevarande av kulturarv – packmetoder för transport” SS-EN 15946.Två tillfällen erbjuds, den 14 december i Göteborg och den 19 december i Stockholm. Kursen…Se mer
Nov 27, 2017
Gabriella Ericson kommenterade Gabriella Ericson\s grupp Samlingsforum
"Joachim Huber, som kommer att hålla såväl en presentation som en workshop på årets Samlingsforum, har lagt upp sina presentationer här: https://www.prevart.ch/download/category/32-presentations-english.html"
Nov 21, 2017
Gabriella Ericson kommenterade Gabriella Ericson\s grupp Samlingsforum
"Dags för årets Samlingsforum: magasin – nyckel till historia och framtid, i Lund. https://www.raa.se/2017/11/i-morgon-borjar-samlingsforum/"
Nov 21, 2017

Gabriella Ericsons blogg

Välkommen att bidra till årets Samlingsforum

Samlingsforum är ett årligt seminarium för alla som är intresserade av samlingsförvaltning. Årets seminarium arrangeras i samarbete med Värmlands Museum och äger rum i Karlstad den 21-22 november 2013. Temat i år är ”God samlingsförvaltning”.

De korta presentationerna i programpunkten ”öppet forum” har varit mycket uppskattade vid tidigare Samlingsforum. Därför vill vi förstås även i år välkomna alla att dela med sig av erfarenheter och tankar kring ämnet ”samlingsförvaltning”.  Det…

Fortsätt

Upplagd den 7 Mars 2013 klockan 14.13

Att flytta museisamlingar

Förra veckan höll Nordiska Konservatorsförbundet konferens i Oslo på temat ”flytting av samlinger: prosesser og konsekvenser”. http://www.nkf-n.no/index.php/nkf-xix-kongress-2012/pamelding I Norge har man på senare tid genomfört ett flertal museums-konsolideringar för att skapa färre men större organisationer. Man har på så vis gjort många erfarenheter av flyttprojekt. Detta delade man med sig av tillsammans med…

Fortsätt

Upplagd den 22 Oktober 2012 klockan 13.25

Välkommen till Samlingsforum 2012

Plast finns överallt i vår vardag och sedan 60-talet även i den samtida konsten. Museer världen över har mer och mer plast i samlingarna i form av färger, fibrer och limmer såväl som föremål.  Hur tar vi bäst hand om dessa samlingar?

Välkommen till ett tvådagarsseminarium med presentationer och reflektioner av kollegor och forskare. Seminariet riktar sig till alla som är intresserade av samlingsförvaltning

Här kan du anmäla dig och se programinformation:…

Fortsätt

Upplagd den 13 September 2012 klockan 12.30

Koll och kontroll ger evigt liv

 Koll och kontroll ger evigt liv!

Pressmeddelande från Studio Västsvensk Konservering 29 augusti 2012:

Målningen Ecce Homo har nyligen blivit utsatt för oåterkallerliga åtgärder. För närvarande sprids bilder och karikatyrer av målningen som en löpeld i sociala medier. Hade klimatet för målningen varit korrekt så hade inte fuktskador uppkommit och renoveringsförsök inte gjorts.

- Det är viktigt att…

Fortsätt

Upplagd den 30 Augusti 2012 klockan 8.30

Kommentarplank

Du måste vara medlem i Kulturvårdsforum för att lägga till kommentarer!

Gå med i Kulturvårdsforum

 • Inga kommentarer än!
 
 
 

© 2018   Created by Riksantikvarieämbetet.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor