Riksarkivet är en av Sveriges stora kulturmyndigheter, med uppgift att vara statlig förvaltningsmyndighet för arkivfrågor. Hos Riksarkivet bevaras framför allt statliga arkivhandlingar från medeltiden till i dag, men också handlingar från enskilda personer och organisationer. Riksarkivet har ett särskilt ansvar för den statliga arkivverksamheten och för arkivvården i Sverige. I uppdraget ingår tillsyn över de statliga myndigheternas arkivhantering. Genom att utveckla specifikationer för e-arkiv skapar Riksarkivet förutsättningar för att digitala handlingar ska bevaras för framtiden. 

Tjänsten som konservator är placerad vid sektionen för bevarandeteknik och konservering (BEKO) som tillsammans med sektionen för audiovisuella och elektroniska arkiv (SAVE) utgör Avdelningen för informationsbevarande (IB). Din arbetsplats är i huvudsak placerad i BEKOs lokaler i Arninge men du kommer även att arbeta i Riksarkivets byggnad i Marieberg. 

BEKO:s arbetsområde innefattar konservering och preventiva bevarandeinsatser samt arbete med andra bevaranderelaterade frågor inom Riksarkivet, i första hand vid våra avdelningar i Arninge och Marieberg. Sektionen ansvarar för frågor kring hantering och förvaring av arkiv, utställningar, lokalplanering och katastrofhantering. Vidare ingår rådgivning såväl inom myndigheten som till andra statliga myndigheter.

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med riktade bevarandeprojekt inom BEKO samt utreda behov av, planera och utföra bevarandeåtgärder i samarbete med andra avdelningar inom Riksarkivet. Du kommer också att vara involverad i att förbereda arkivsamlingar inför flytt.

Kvalifikationer

Du är en engagerad, flexibel och ansvarstagande person med god samarbets- och initiativförmåga och du har ett stort intresse för bevarandefrågor i en kulturarvsmyndighet som Riksarkivet. Du trivs både med att arbeta självständigt och med att arbeta tillsammans med andra. Du är öppen för förändringar och bidrar aktivt till arbetssätt som gagnar verksamhetens utveckling. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet. 

Du har följande bakgrund: 
- Konservatorsutbildning med inriktning på papper från universitet eller motsvarande utbildningsnivå. 
- Dokumenterad arbetslivserfarenhet som konservator. 
- Erfarenhet av att arbeta inom arkiv eller bibliotek är meriterande. 
- Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

 Tillträde den 1 september eller enligt överenskommelse.

https://recruit.visma.com/Public/Assignment.aspx?guidAssignment=5a6...

Visningar: 51

Kommentera

Du måste vara medlem i Kulturvårdsforum för att lägga till kommentarer!

Gå med i Kulturvårdsforum

© 2018   Created by Riksantikvarieämbetet.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor